Europska unija
Grad Zagreb
Pretraživanje

Održana druga radionica prijenosa znanja na stručnjake Centra za pružanje usluga u zajednici Novi Jelkovec

Održana druga radionica prijenosa znanja na stručnjake Centra za pružanje usluga u zajednici Novi Jelkovec
Centar za rehabilitaciju Silver, održao je 9. prosinca 2021. drugu, od ukupno planiranih šest, radionica prijenosa znanja na stručnjake Centra za pružanje usluga u zajednici Novi Jelkovec. 
Radionica na temu:  Usluge s terapijskim psima, polaznicima radionice je pružila informacije o načinu korištenja terapijskih pasa u radu s djecom s teškoćama u razvoju i osobama s invaliditetom, načinu prijave u program, provođenju procjena i obuke stručnog voditelja za korištenje terapijskog psa. Korišteni su video prikazi treninga psa, rada sa stručnim voditeljem za vrijeme obuke u Centru te na radnom mjestu stručnog voditelja terapijskog psa. 
U drugom dijelu radionice je predstavljen program Terapije senzorne integracije uz terapijskog psa – polaznici su dobili informacije o razvoju i provedbi programa terapije senzorne integracije uz terapijskog psa u Centru za rehabilitaciju Silver.  Polaznicima su prikazani i video prikazi elemenata terapije senzorne integracije te primjeri korištenja terapijskog psa. 
Obzirom na epidemiološku situaciju radionica je održana online putem Zoom platforme.