Europska unija
Grad Zagreb
Pretraživanje

Završna konferencija projekta „Novi Jelkovec – mjesto neovisnog življenja“

Završna konferencija projekta „Novi Jelkovec – mjesto neovisnog življenja“
Gradski ured za socijalnu zaštitu, zdravstvo, branitelje i osobe s invaliditetom, u suradnji s partnerima, dana 11. veljače 2022. u auli Gradske uprave, s početkom u 10,00 sati, održao je završnu konferenciju projekta „Novi Jelkovec – mjesto neovisnog življenja“, na kojoj su predstavljene provedene aktivnosti i ostvareni rezultati tijekom perioda provedbe-od 29. lipnja 2020. godine do 14. veljače ove godine.
 
Na završnoj konferenciji prisutnima su se obratili:
  • dr. sc. Romana Galić, pročelnica Gradskog ureda za socijalnu zaštitu, zdravstvo, branitelje i osobe s invaliditetom
  • gđa. Žarka Klopotan, ravnateljica Centra za autizam
  • gđa. Gordana Karlovčan, zamjenica ravnatelja Centra za rehabilitaciju Silver
  • g. Tomislav Tomašević, gradonačelnik Grada Zagreba
 
Pročelnica Romana Galić je predstavila rezultate projekta, zahvalila partnerima na trudu i kvalitetnoj suradnji te istaknula da je tokom provedbe dodatno osviješten problem skrbi za osobe  s višestrukim teškoćama čije se obitelji  nakon navršene 21 godine života  po izlasku iz programa Dnevnog centra za rehabilitaciju djece i mladeži „Mali dom-Zagreb“, suočavaju s nedovoljno razvijenim uslugama u zajednici te da će se rješenje tog problema  pokušati iznaći kroz širenje usluga Centra za pružanje usluga u zajednici Novi Jelkovec.

Predstavnici partnera osvrnuli su se na iskustvo provedbe projekta te opisali aktivnosti koje su kao partneri na projektu provodili za svoje ali i korisnike drugih ustanova.

Gradonačelnik Tomislav Tomašević istaknuo je da će socijalna politika Grada Zagreba i dalje ići u smjeru pružanja izvaninstitucionalnih usluga i kvalitetnije integracije osoba  s invaliditetom  u zajednicu, kako i priliči politici 21. stoljeća.